Τίτλος: Γιορτή της Ψημένης Ρακής

Η Αμοργός είναι ο μοναδικός τόπος που παράγει την ψημένη ρακή. Πρόκειται για το παραδοσιακό ποτό που θα κεραστεί ο επισκέπτης στην Ιερά Μονή Χοζοβιώτισσας, αλλά και ο επισκέπτης κάθε σπιτιού στην Αμοργό, ενώ μαζί με το παστέλι και τα ξεροτήγανα, συνοδεύουν κάθε γιορτή, γάμο, χορό και χαρά σε όλο το νησί. Η ετήσια Γιορτή της Ψημένης Ρακής στις 26 Ιουλίου, πραγματοποιείται στο κεντρικό λιμάνι των Καταπόλων, την παραμονή της Εορτής του Αγίου Παντελεήμονος, μετά την ολοκλήρωση του Εσπερινού και την Αρτοκλασία. Η Γιορτή αποτελεί συνδιοργάνωση της Ένωσης Καταπολιανών Αμοργού και του Συλλόγου Επαγγελματιών Αμοργού, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμοργού.

Χαρακτηριστικό Τιμή
Δημιουργός Συνδιοργάνωση της Ένωσης Καταπολιανών Αμοργού και του Συλλόγου Επαγγελματιών Αμοργού, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμοργού., Co-organized by the Association of Katapolians of Amorgos and the Association of Professionals of Amorgos, under the auspices of the Municipality of Amorgos.
Ενότητα Παραδοσιακό γλέντι με κέρασμα ψημένης ρακής., Traditional feast with a treat of baked (psimeni) raki.
Βιβλιογραφία του σημείου ενδιαφέροντος ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ (Τελευταία ανάκτηση για όλους τους ιστότοπους: 20/04/2021), Greek Gastronomy Guide. http://bitly.ws/g72G, Περπατώντας στην Αμοργό. http://bitly.ws/g6Xc, Ψημένη Ρακή. http://aegiali.gr/psimeni-raki/, Ψημένη ρακή: Η ιστορία του παραδοσιακού ποτού από την Αμοργό. http://bitly.ws/g73K, Ψημένη ρακή και Ρακόμελο Αμοργού. https://go-amorgos.gr/psimeni-raki-rakomelo-amorgos/
Ημερομηνία Άγνωστη
Τοποθεσία Κατάπολα Αμοργού, Κεντρικό λιμάνι., Katapola of Amorgos, Central port.
Γλώσσα Ελληνικά, Greek
URL https://amorgos.repository.gr/jsonitems/46
Κάτοχος Δικαιωμάτων Δήμος Αμοργού
Κατηγορία Εκδηλώσεις
Φωτογραφίες