Τίτλος: Γιορτή του Ξεροτήγανου

Η καθιερωμένη, πλέον, Γιορτή του Ξεροτήγανου, του παραδοσιακού Αμοργιανού γλυκού που πάντα κερνούσαν οι ντόπιοι στους γάμους, τα βαφτίσια και σε όλες τις γιορτές, πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στην Αιγιάλη, στο λιμάνι, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Χαρακτηριστικό Τιμή
Δημιουργός Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αιγιάλης., Cultural Associations of Aegiali.
Ενότητα Παραδοσιακός θρησκευτικός εορτασμός (θρησκευτικό πανηγύρι), Traditional religious celebration (religious festival)
Βιβλιογραφία του σημείου ενδιαφέροντος ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ (Τελευταία ανάκτηση για όλους τους ιστότοπους: 20/04/2021), Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θολαρίων-Αιγιάλης, Αμοργού. http://bitly.ws/g74u, Με μεγάλη επιτυχία και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε και φέτος η 6η γιορτή του Ξεροτήγανου. http://bitly.ws/g74s, Ξεροτήγανα. http://bitly.ws/g74r, Περπατώντας στην Αμοργό. https://amorgos-http://bitly.ws/g6X9, Πολιτιστικός Σύλλογος Θολαρίων Αιγιάλης Αμοργού. http://www.hatta.gr/LinkClick.aspx?fileticket=wIwHkdoZWCI%3D&tabid=101&language=en-US, Πολιτιστικός και Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος Θολαρίων "Αρχαία Βίγλα". http://bitly.ws/g74p, Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου η Γιορτή του Ξεροτήγανου στην Αιγιάλη. http://bitly.ws/g74n, ΥPERIA 2012, στην Αιγιάλη της Αμοργού. http://bitly.ws/g74j
Ημερομηνία Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν από 6 χρόνια., It was held for the first time 6 years ago.
Τοποθεσία Αιγιάλη Αμοργού, Όρμος-Λιμάνι, Aegiali of Amorgos, Ormos-Port
Γλώσσα Ελληνικά, Greek
URL https://amorgos.repository.gr/jsonitems/45
Κάτοχος Δικαιωμάτων Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Ephorate of Antiquities of Cyclades
Κατηγορία Εκδηλώσεις
Φωτογραφίες