Τίτλος: Παραδοσιακή Γιορτή του Παστελιού

Η Γιορτή του Παστελιού, του παραδοσιακού γλυκού της Αμοργού, έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στην κεντρική πλατεία της Χώρας της Αμοργού, τη Λόζα, συνήθως την πρώτη Κυριακή μετά τις 15 Αυγούστου. Πλήθος ντόπιων κι επισκεπτών συγκεντρώνεται στη γιορτή που διοργανώνεται από τον «Πολιτιστικό Σύλλογο Σημωνίδης» για να παρακολουθήσει τη διαδικασία παραδοσιακού τρόπου παρασκευής του παστελιού, από Αμοργιανούς μάστορες και τους βοηθούς τους, και να το γευτεί. Ακολουθεί νησιώτικο γλέντι με κέρασμα ψημένης ρακής.

Χαρακτηριστικό Τιμή
Δημιουργός «Πολιτιστικός Σύλλογος Σημωνίδης», "Cultural Association of Simonides"
Ενότητα Παρουσίαση παραδοσιακού τρόπου παρασκευής παστελιού σε συνδυασμό με παραδοσιακό γλέντι., Presentation of a traditional way of making pasteli in combination with a traditional feast.
Βιβλιογραφία του σημείου ενδιαφέροντος ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ (Τελευταία ανάκτηση για όλους τους ιστότοπους: 20/04/2021), Αύριο η γιορτή του παστελιού στην Χώρα. http://bitly.ws/g74D, Γιορτή Παστελιού. https://www.taxidologio.gr/amorgos-todo-giorti-pasteliou.html, Γιορτή Παστελιού στην Χώρα. http://bitly.ws/g74E, Η γιορτή του παστελιού στην Χώρα. http://bitly.ws/g74G, FESTIVALS/CUSTOMS. http://bitly.ws/g73A
Ημερομηνία Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν από 16 χρόνια., It was first held 16 years ago.
Τοποθεσία Χώρα Αμοργού, Κεντρική πλατεία Λόζας, ΤΚ. 840 08, Chora of Amorgos, Loza Central Square., K. 840 08
Γλώσσα Ελληνικά, Greek
URL https://amorgos.repository.gr/jsonitems/44
Κάτοχος Δικαιωμάτων Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Ephorate of Antiquities of Cyclades
Κατηγορία Εκδηλώσεις
Φωτογραφίες